免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖

蔡楓華演唱會VIP $750

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

聲靓,歌好聽
只係有D神經質,食住藥無問題,
荃灣離我太遠.都係睇DVD算啦

聲靓,歌好聽
只係有D神經質,食住藥無問題,
荃灣離我太遠.都係睇DVD算啦
肥強 發表於 2018-9-5 23:21

佢都出唔到DVD

https://hk.entertainment.appleda ... e/20180904/20491201

蔡楓華於85年《勁歌金曲》季選任司儀,在張國榮獲獎後說了一句「一時嘅光輝未必係永恒」,令其事業如中魔咒一直走下坡。事隔33年,他依然耿耿於懷,自言被屈,要討回一個公道:「當年我仲想講『希望張國榮永遠保有呢個永恒落去!』」
撰文:祖李
攝影:林德雄

蔡楓華當紅時,以百萬保時捷代步,現在駕駛的雷諾,馬力比之前的保時捷更大,他說:「我未揸過房車,以前保時捷203匹,

談到早年的經濟狀況一直不大理想,但蔡楓華指自己近年儲了不少「彈藥」,經濟漸入佳境。受訪時又突然提起「四大癲王」稱號,且表現激動謂:「我覺得做人最緊要爭氣,為自己爭啖氣,我唔理人哋講我乜,以後我再聽到乜四大癲王,你唔使同我講,我即刻出律師信,你試吓!再講我有精神病,我即刻告你誹謗。唔使諗,我蔡楓華一定告,因為你以前恰我冇錢告你吖嘛!我

佢都出唔到DVD

蔡楓華於85年《勁歌金曲》季選任司儀,在張國榮獲獎後說了一句「一時嘅光輝未 ...
老趙 發表於 2018-9-5 23:27

一時嘅光輝未必係永恒
    其實呢句說話一D都無錯,有邊個會紅足一世?
    只係無線驚有人小氣,所以封殺他

一時嘅光輝未必係永恒
    其實呢句說話一D都無錯,有邊個會紅足一世?
    只係無線驚有人小氣,所以封殺 ...
肥強 發表於 2018-9-5 23:34

譚詠麟同劉德華都比新生代嫌棄就知啦

譚詠麟同劉德華都比新生代嫌棄就知啦
老趙 發表於 2018-9-5 23:39

所以一路覺得佢 死得唔抵

所以一路覺得佢 死得唔抵
肥強 發表於 2018-9-5 23:42

祝佢好運